2008-2009

RODOS
CRETA
CYPRUS
CORFU
ΡΟΔΟΣ
ΚΡΗΤΗ
ΚΥΠΡΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ
FRANCE
ITALIA
CZECH REP
HUNGARY
ΓΑΛΛΙΑ
ΙΤΑΛΙΑ
ΤΣΕΧΙΑ
ΟΥΓΓΑΡΙΑ

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Η Κύπρος είναι ένα ανεξάρτητο κράτος και βρίσκεται στην Ανατολικη Μεσόγειο. Είναι νησί και δεν έχει χερσαία σύνορα με καμία χώρα. Απέναντι από τα βόρεια παράλια του νησιού σε κοντίνή απόσταση βρίσκεται η Τουρκία, ενώ απέναντι από τα ανατολικά παράλια βρίσκεται η Συρία και λίγο πιο κάτω ο Λίβανος. Το βόρειο τμήμα του νησιού το έχει καταλάβει παράνομα η Τουρκία το 1974 η οποία και από τότε προσπαθεί να πείσει τη διεθνή κοινότητα να το αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο κράτος. Ως νόμιμη κυβέρνηση αναγνωρίζεται διεθνώς μόνο αυτή που εδρεύει στην ελεύθερη νότια Κύπρο. Η Κύπρος το 2004 έγινε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά δε συμμετέχει ακόμα στη ζώνη του ευρώ και το νόμισμά της παραμένει η κυπριακή Λίρα.
Η Κύπρος είναι το θερμότερο νησί της Μεσογείου με το πιο ξηρό κλίμα. Η ηλιοφάνεια φτάνει στις 340 ημέρες ετησίως. Οι μήνες που μπορεί να βρέχει είναι από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο αλλά οι περισσότερες βροχές είναι μόνο μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου.
Η Κύπρος έχει πολύ ενδιαφέροντα αξιοθέατα, εντυπωσιακές φυσικές ομορφιές και πολλές επιλογές για τη βραδινή διασκέδαση. Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς για πολλούς ευρωπαϊκούς λαούς.

Πληθυσμός: 729.000
'Εκταση: 9.250 τ.χ.
Πρωτεύουσα: Λευκωσία

Επίσημες γλώσσες: Ελληνικά, Τουρκικά
Νόμισμα: Κυπριακή Λίρα = 100 cents
Μεγαλες πόλεις: Λεμεσός, Αμμόχωστος


Click for Larnaca, Cyprus Forecast

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ
-ΤΩΡΑ!

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ST RAPHAEL 5* ELIAS 4* POSEIDONIA 4*
http://www.raphael.com.cy http://www.eliasbeach.com http://www.dhcyprotels.com
     
 
KANIKA PANTHEON 3*   ARSINOE 3*
http://www.kanikahotels.com   http://www.cyprus2000.com/arsinoe

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 7ΗΜΕΡΗΣ
ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

1η μέρα: Συγκέντρωση στο σχολείο, μεταφορά στο αεροδρόμιο Μακεδονία και πτήση για Λάρνακα. Άφιξη, μεταφορά στη Λεμεσό και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στην πόλη της Λεμεσού για μια πρώτη γνωριμία. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Αναχώρηση για τη Λευκωσία για ξενάγηση. Έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε σύμφωνα με την επιθυμία μας το Αρχαιολογικό μουσείο, τα μουσεία Κυπριακού Αγώνα και Λαϊκής Τέχνης, το Αρχιεπισκοπικό μέγαρο και το ναό του Αγίου Ιωάννη. Θα δούμε επίσης τα «Φυλακισμένα Μνήματα» όπου βρίσκονται θαμμένοι ήρωες της κυπριακής αντίστασης κατά των Άγγλων. Επίσκεψη στην πράσινη γραμμή Αττίλα και στον Τύμβο των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή. Το απόγευμα ελεύθερο για ψώνια και επαφές στη Λευκωσία. Επιστροφή στη Λεμεσό, προαιρετική διασκέδαση και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Αναχώρηση για τα ορεινά θέρετρα του όρους Τρόοδος. Θα επισκεφτούμε τη μονή Κύκκου. και λίγο πιο πάνω θα δούμε τον τάφο του Εθνάρχη Μακάριου. Στην επιστροφή θα θα επισκεφθούμε τις Πλάτρες, το φημισμένο ορεινό χωριό που βρίσκεται μέσα στο δάσος. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Λεμεσό. Προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

4η μέρα: Περιήγηση στην πόλη της Λεμεσού, χρόνος ελεύθερος για ψώνια και εκτενέστερη γνωριμία με την πόλη. Επίσης χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ διασκέδαση σε χώρο με παραδοσιακή κυπριακή μουσική. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο. Πρώτος σταθμός στον Πύργο των ιπποτών στο Κολόσσι και επόμενος στο Ελληνορωμαϊκό Κούριο με τα Λουτρά και το Αρχαίο Θέατρο. Περνώντας από την «Πέτρα του Ρωμιού» όπου κατά την παράδοση μέσα από τους αφρούς των κυμάτων αναδύθηκε η Θεά της Ομορφιάς, φθάνουμε στην Πάφο. Θα ξεναγηθούμε στους τάφους των Βασιλέων, στα ψηφιδωτά της έπαυλης του Διόνυσου, στη στήλη του Απόστολου Παύλου. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στη Λεμεσό. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Αναχώρηση με προορισμό την Αγία Νάπα. Φθάνοντας στη γραμμή «Αττίλα» αντικρίζουμε τα φυλάκια των Τούρκων, ερειπωμένα χωριά και προσφυγικούς συνοικισμούς για να καταλήξουμε στη Δερύνεια. Λίγες εκατοντάδες μέτρα μπροστά μας η νεκρή πόλη της Αμμοχώστου. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το Παραλίμνι και καταλήγουμε στο κοσμοπολίτικο θέρετρο της Αγίας Νάπας. Επίσκεψη στο Φράγκικο μοναστήρι. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα. Το απόγευμα επιστροφή στη Λεμεσό. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Ξεκινάμε για τη Λάρνακα. Αφού περάσουμε από τα «Κοκκινοχώρια» και τη νέα τουριστική περιοχή της Λάρνακας, σταματάμε για καφέ και βόλτα στην κεντρική παραλία με τις «Φοινικούδες». Μπορούμε να επισκεφτούμε το ναό και τον τάφο του Αγίου Λαζάρου που βρίσκεται εκεί κοντά. Το απόγευμα είμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Φτάνουμε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Μεταφορά στο σχολείο.


ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ
 

ΠΑΦΟΣ
ΑΓΙΑ ΝΑΠΑΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ